Spletna knjigarna Pólice Dubove

2. festival slovenske kulture Zlati čoln na Poljskem

2011-05-24 18:00

Med 24. in 28. majem 2011 bo v petih južnopoljskih mestih (Mikołów, Sosnowiec, Katovice, Krakov in Bielsko-Biała) potekal 2. festival slovenske kulture Zlati čoln. Na literarno-glasbenih večerih se bodo letos v živo predstavili širši poljski javnosti slovenska pisateljica in prevajalka Suzana Tratnik, pesnik in prevajalec Jure Potokar ter kantavtorica, pesnica in skladateljica Ksenija Jus - Xenia. Poleg njih bo imelo poljsko občinstvo priložnost spoznati še ustvarjalnost slovenskih ustvarjalcev s področja vizualnih umetnosti – avtorja fotomontaž, Marka Modica, in fotoreporterja Bojana Breclja – ter poezijo Srečka Kosovela.

Del festivalskega programa bo namenjen poljskim študentom slovenščine in se bo zato odvijal v slovenščini. Na Šlezijski univerzi v Katovicah in Jagelonski univerzi v Krakovu bodo slovenisti in slavisti lahko poslušali predavanja Suzane Tratnik o lezbični literaturi in Jureta Potokarja o poeziji in popularni glasbi. V Krakovu bo organizirana tudi delavnica ustvarjalnega pisanja v slovenščini, ki jo bo letos potekala v znamenju songov, vodili pa jo bosta Ksenija Jus - Xenia in Tatjana Jamnik.

Program festivala najdete tukaj. Gradivo v poljščini pa je dosegljivo tukaj.

Festival organizira KUD Police Dubove v sodelovanju z Literarnim društvom IA, Centrom za slovensko književnost, Mikołowskim inštitutom iz Mikołowa, lektoratom slovenščine na Šlezijski univerzi v Katovicah, Mestnim centrom za kulturo v Krakovu, lektoratom slovenščine na Jagelonski univerzi v Krakovu in Tehnično-humanistično akademijo v Bielsko-Białi.

Festival so podprli Javna agencija za knjigo RS, Društvo Triglav-Rysy, Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik pri Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in Šlezijska univerza v Katovicah.

 

Brošura s programom, biografijami in opisom dogodkov:

brosura zlota lodz 2011_SI_cela.pdf (409,6 kB)

 

Preišči stran

Kontakt

Knjigarna Pólice Dubove Kulturno-umetniško društvo Pólice Dubove
Vnanje Gorice, Nova pot 142
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Slovenija
DŠ: 85148202