Spletna knjigarna Pólice Dubove

KUD Police Dubove partner NAGRADE ČEŠKA KNJIGA

2013-01-08 13:21

KUD Police Dubove se je 8. januarja 2013 kot prvi slovenski partner svetovni opazovalec pridružilo podeljevanju nagrade Češka knjiga.

 

Predstavitev nagrade Češka knjiga (Cena Česká kniha)

Nagrado Češka knjiga (Cena Česká kniha) vsako leto prejme ena češka prozna noviteta, izdana pri domači založbi leto poprej. Prvič je bila podeljena spomladi 2012.

V kontekstu češke knjižne produkcije, v kateri prevladujejo ameriške uspešnice in raznorazna publicistika, je cilj nagrade predati bralcem pomembno sporočilo o tem, da si vse knjige še zdaleč niso enake: najvišji literarni žanr je kvalitetno leposlovje. Tako, ki ne preživi samo do novega leta, ampak včasih cela stoletja.

Inovativna prvina je navezovanje stikov z založbami po svetu. Naši »svetovni opazovalci« bodo motivirani za prevodne izdaje zmagovalnih knjig, ki bodo razširile poznavanje evropskih bralcev o sodobnem češkem leposlovju.

Projekt se je rodil leta 2011 med Prago in Parizom, v glavah več avtorjev in prevajalcev. Je neodvisen, organizacijsko pa zanj skrbi društvo Občanské sdružení Cena Česká kniha s sedežem v Pragi.

Nagrada Češka knjiga deluje pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo Češke republike.

Uradna spletna stran: https://www.ceskakniha.com

 

Preišči stran

Kontakt

Knjigarna Pólice Dubove Kulturno-umetniško društvo Pólice Dubove
Vnanje Gorice, Nova pot 142
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Slovenija
DŠ: 85148202