Spletna knjigarna Pólice Dubove

O nas

 

Kulturno-umetniško društvo Police Dubove organizira kulturne prireditve (literarne večere, avtorska branja, kantavtorske koncerte, prevajalske, ustvarjalne in druge delavnice, festivale, literarna gostovanja slovenskih ustvarjalcev v tujini itd.) v Sloveniji in mednarodnem prostoru ter izdaja knjige s področja leposlovja in humanistike. Programe društva oblikuje in izvaja ekipa izkušenih avtorjev, književnih prevajalcev, lektorjev, knjižnih urednikov in znanstvenikov z različnih področij humanističnih ved. Zavedamo se pomena znanja, ki ga ves čas bogatimo in razvijamo, ter ustvarjalnega pristopa, zaradi katerega nam nikoli ne zmanjka novih idej in izvirnih rešitev. Delujemo prijazno do bralcev in obiskovalcev prireditev (visoka kakovost knjig in prireditev), avtorjev in prevajalcev (pravično plačilo), narave in družbe (ekološka zavest in visoka etična načela).

Bralcem in obiskovalcem prireditev nudimo informacije o kulturi, zlasti literaturi, literarnem ustvarjanju in ustvarjalcih, iz prve roke, tj. od ljudi, ki dejavno sooblikujejo slovensko in svetovno literarno prizorišče. Obravnavamo pa tudi strokovna vprašanja (s področja ustvarjanja, prevajanja, ustvarjanja knjig ipd.).

Povezujemo ustvarjalce, umetnike, teoretike in zgodovinarje različnih umetnosti, prevajalce leposlovja in humanistike, novinarje, univerzitetne profesorje, študente, lektorje slovenščine kot drugega/tujega jezika, študente slovenščine kot tujega jezika in prevajalce slovenske književnosti v tuje jezike.

Vse prireditve so odprte za javnost.

 

Več o Kulturno-umetniškem društvu Police Dubove lahko izveste na spletni strani:

https://www.policadubova.org

ali na naši Facebook strani:

Kulturno-umetniško društvo Pólice Dubove

Knjiga je prijateljica, vzemi jo v roke!

Berimo.

Povežimo se.

Spremenimo svet.

Zgodovina projekta

Kulturno-umetniško društvo Police Dubove je neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z organizacijo kulturnih dogodkov in založniško dejavnostjo. Od samega začetka izdajamo kvalitetno prevodno in domače leposlovje ter humanistiko.

 

 

 

Preišči stran

Kontakt

Knjigarna Pólice Dubove Kulturno-umetniško društvo Pólice Dubove
Vnanje Gorice, Nova pot 142
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Slovenija
DŠ: 85148202